Zorgeloos huren en verhuren met Kokon

Gepubliceerd op Maandag 22 april 2024
Serigne en Heleen

Vind je moeilijk een huis op de private huurmarkt maar kom je niet in aanmerking voor een sociale woning? Of ben je eigenaar van een woning en wil je die zonder zorgen verhuren? Dan ben je bij Kokon aan het juiste adres.

Ontzorging

Kokon verbindt verhuurders met huurders die moeilijk een woning vinden op de private markt. Heleen Vanhoucke (27) verhuurt haar huis via Kokon: “Ik kocht mijn huis in 2021, maar trok een half jaar later in bij mijn vriend. Daarom besloot ik om het te verhuren via Kokon. Dat heeft heel wat voordelen. Zelfs als er geen huurder wordt gevonden, ben ik toch verzekerd van het afgesproken maandelijks huurbedrag. Kokon is ook het eerste aanspreekpunt voor alle vragen van de huurder. De volledige ontzorging is een grote troef: ik hoef me niet bezig te houden met administratieve rompslomp of ingewikkelde reglementering. Je hoort soms slechte verhalen over huurders, maar via Kokon ben ik verzekerd dat mijn huis in dezelfde staat behouden blijft.”

“Voor de start van de verhuur stuurde Kokon een woningcontroleur. Die liet me weten welke aanpassingswerken nodig waren. Met de hulp van een renovatiecoach pakte ik de pijnpunten aan, zoals het plaatsen van een trapleuning. Nadien ontving ik een conformiteitattest. Zo was ik zeker dat ik aan alle regels voldeed, een hele geruststelling.”

Flexibele service

Serigne Bal is de huurder van Heleens woning en alleenstaande papa van twee kindjes: “Ik zocht eerst een nieuwe woning via immokantoren maar die zoektocht verliep heel moeilijk. Na zes maanden nam ik contact op met Kokon. Een maand later kon ik deze woning komen bekijken tijdens een bezoekdag. Na een tweede bezichtiging tekende ik het contract. Ik ben heel tevreden over de service. Na een storm was de poort beschadigd. Ik belde mijn vaste contactpersoon bij Kokon. Zij overlegde met Heleen of ze zelf de herstelling wou doen of dat via de technische dienst van Kokon wou oplossen. Heleen koos voor het laatste en de poort werd kort nadien al hersteld.”

Meer info over Kokon

Meer nieuws uit het stadsmagazine