Draadkracht onthult uniek haakkunstwerk

Gepubliceerd op Maandag 29 april 2024

Een 50-tal vrijwilligers haakten in een half jaar ongeveer 600 mandala's bij elkaar die nu samenkomen in een adembenemend kunstwerk. De balustrades aan de Leieboorden vormden het decor voor het gehaakte straatkunstwerk.

Zo'n 50 personen kwamen op verschillende plekken samen om kleurrijke mandala’s te haken in Kortrijk. Wekelijks waren er fijne verbindende momenten voor al wie aan de slag wou met haakpen en draad. Alle materialen (wol, haaknaalden, patronen, ...) werden gratis aangeboden. Met het project willen de organisatoren de stad opfleuren op een interactieve, creatieve en buurtverbindende manier. 

Na een beetje pech, een gesprongen kabel en een poging om het werk in de bomen van de tuin van BK6 te hangen, landt het werk voorlopig enkel op zaterdag langs de balustrades van de Leieboorden. Er wordt gezocht naar een permanente plek voor het werk.

Op zaterdag 27 april werd het werk feestelijk geopend in aanwezigheid van de burgemeester en enkele vrijwilligers. Je kan het werk binnenkort ook bewonderen tijdens Sinksen, Almost Summer Festival en de Zomertuin in BK6.    

Voorlopig staan er geen nieuwe samenhaakmomenten meer op de planning. Na het grote enthousiasme van de afgelopen maanden bekijken onder andere Avansa en Femma hoe ze het haaktalent in onze stad in de toekomst een plek kunnen geven.  

Het project "Draadkracht" is een samenwerking tussen Curieus, Durf2030, Avansa Mid- en Zuidwest, Femma Wereldvrouwen Kortrijk, Texture, Bolwerk en Kringloopwinkel Kortrijk.

Meer info over Draadkracht