Start openbaar onderzoek RUP Park N50

Gepubliceerd op Maandag 29 april 2024

De gemeenteraad heeft op 15 april 2024 het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Park N50 en het daaraan gekoppeld onteigeningsbesluit voorlopig vastgesteld. Hierover organiseert de stad Kortrijk een openbaar onderzoek van 3 mei 2024 tot en met 1 juli 2024. 

 

Dit openbaar onderzoek bestaat uit 2 delen: 

  • Deel 1 – aankondiging betrekking hebbende op het ontwerp van RUP Park N50
  • Deel 2 – aankondiging betrekking hebbende op het voorlopig onteigeningsbesluit

     

Het te onteigenen goed is gelegen te Heule (Kortrijk) tussen de Heulebeek en de rotonde Izegemsestraat-Hoge Dreef, ter hoogte van:

  • Het kadastraal perceel Watermolen, 8e afdeling, perceelnummer C 386 N;
  • Het kadastraal perceel Watermolen, 8e afdeling, perceelnummer C 381 B;
  • Het kadastraal perceel Watermolen, 8e afdeling, perceelnummer C 1054 A;
  • Het kadastraal perceel Watermolen, 8e afdeling, perceelnummer C 1054 C.

 

Het volledige ontwerp van RUP, met bijhorende plannen en bijlagen, én het voorlopig onteigeningsbesluit, met het bijhorende onteigeningsplan, de projectnota en bijlagen, vindt u terug op www.kortrijk.be/ParkN50 

Tijdens het openbaar onderzoek kan u deze documenten ook inkijken in het stadhuis, aan de balie ‘Bouwen’, afspraak te maken via 056 27 84 00. De consultatie hiervan is mogelijk tijdens de openingsuren, uitgezonderd de wettelijke en lokale feestdagen. Indien u meer inlichtingen wenst, kan u telefonisch of via e-mail contact opnemen via 056 27 83 00 of nicolas.provoost@kortrijk.be.

Indien u bezwaren op of opmerkingen over het ontwerp van RUP wenst in te dienen, moet u deze, uiterlijk de laatste dag van het openbaar onderzoek, bezorgen op één van de volgende manieren:

  • Door een (aangetekende) brief te sturen gericht aan de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (Gecoro), Grote Markt 54, 8500 Kortrijk.
  • Door een brief, gericht aan de Gecoro, tegen ontvangstbewijs af te geven aan de infobalie van het stadhuis (Leiestraat 21), tijdens de openingsuren van het stadhuis. 
  • Via een e-mail aan ruimte@kortrijk.be (met als onderwerp ‘RUP Park N50’ of ‘Onteigeningsbesluit RUP Park N50’.

 

Infomoment

Er zal tijdens de periode van het openbaar onderzoek een infomoment gehouden worden. Dit infomoment gaat door op donderdag 23 mei 2023 om 18u30, in OC De Vonke (Lagaeplein 24, 8501 Heule). Op het infomoment lichten we graag het bestemmingsplan toe en is er mogelijkheid tot vragen.