° 1979 - Waregem
huidige woonplaats: Marke
Annick is reeds haar ganse leven op zoek hoe je lichaam en geest in evenwicht kan brengen. Het beheersen van je eigen lichaam is hierin van wezenlijk belang als vertrekpunt.
Als basisopleiding koos ze voor ergotherapie. Om haar opleiding af te ronden, maakte ze een eindwerk met als titel: de mandala als therapeutisch middel (voornamelijk binnen de geestelijke gezondheidszorg). De mandala is een universeel symbool dat als centraal element gebruikt wordt binnen een creatieve en therapeutische setting. Meteen ook de aanzet tot een verdere verdieping in complementaire geneeswijzen.
Zo startte ze zowat meteen na haar studies met een opleiding shiatsu en doorliep ze de vormingen tot herboriste, kruidenverwerker, aromatherapie, gemmotherapie, natuurgids. Ze verkreeg haar beroepsbekwaamheid massage en volgde de opleiding “Tai Chi for Arthritis”.
Om dit alles een meer wetenschappelijk verantwoorde basis te kunnen geven, volgde ze eveneens de masteropleiding “gezondheidsvoorlichting en -bevordering” aan de universiteit Gent. Via VRGT (samenwerking met Universiteit Brussel) werd ze een erkend tabakoloog.
Als ergotherapeute op de PAAZ (psychiatrische afdeling) van AZ Groeninge Kortrijk liet ze de opgenomen patiënten kennis maken met de grondbeginselen van tai chi. Daarnaast ondersteunde ze deze groep mensen in hun therapeutisch proces via technieken waarbij het gebruikte medium varieerde van creatief materiaal tot expressief werken. Ze begeleidde mensen in hoe omgaan met spanning, werden technieken aangeleerd ter bevordering van focus en aandacht, ging ze samen met hen op pad om tot een meer gezonde dagstructuur te komen en paste de media film en fotografie toe als therapeutisch medium.
Als gastdocent gaf ze in Howest Kortrijk “tai chi als therapeutisch middel”. Ze deed een korte opdracht rond ergotherapeutische interventies binnen het domein geestelijke gezondheidszorg. In de Arteveldehogeschool geeft ze als gastdocent les binnen de module “arbeid en gezondheid” en werkte een tijdlang als stagebegeleider. Daarnaast maakte ze met het thema “arbeid en gezondheid” ook deel uit van het postgraduaat voor leidinggevende CSA.
Vanuit deze didactische stappen binnen het onderwijs, kreeg ze de kans om binnen AZ Groeninge te starten als HR-medewerker (departement opleiding en ontwikkeling), waar ze momenteel werkzaam is.
Daarnaast doorliep ze ook nog de opleiding tot fotograaf. Waarbij ze zich vooral richt op het therapeutisch werken met fotografie als medium. Toch wil dat niet zeggen dat er geen ruimte is om fotografie-opdrachten op te nemen.
Annick’s toewijding voor fysieke en mentale fitheid bracht haar in 2023 tot Belgische kampioen bodybuilding, Bodybuilding staat bij Annick voor een evenwichtige levensstijl waarbij de beheersing van het lichaam en aandacht voor welzijn belangrijk zijn en inspirerend werken.
Annick is een actief lid bij Tuinhier Marke, waar ze regelmatig een voordracht brengt