In het digipunt kan je gratis een computer met internet gebruiken.
Digipunt in de Deelfabriek
In een Digipunt kan je gratis een computer met internet gebruiken. Elke computer is voorzien van een kaartlezer. Je hebt er ook gratis openbare wifi voor als je je eigen toestel wilt gebruiken. Je kan er een document laten printen of scannen. Met de Deelfabriek willen we verspilling tegengaan. Enkel noodzakelijke documenten worden afgedrukt.
Daarnaast kan je met al je vragen over gebruik van je computer, laptop, tablet, smartphone, … terecht bij onze vrijwilligers. Zij helpen je graag op woensdag van 13.30 tot 16.30 uur.
Inzamelpunt voor hardware
Heb je een computer, laptop, toetsenbord, muis, ... die je niet meer gebruikt? Schenk ze aan de Deelfabriek! Wij verwijderen alle gegevens en bezorgen het materiaal nadien aan mensen in nood. Schenken kan telkens op woensdag van 13.30 - 16.30 uur.
Meer info over het doneren van hardware
Eerste Hulp Bij Computerproblemen - EHBC
Open Wat bieden wij configuratie-instellingen
Bij Allemaal Digitaal begrijpen we hoe belangrijk het is om verbonden te blijven in onze digitale wereld. Daarom bieden wij Eerste Hulp Bij Computerproblemen (EHBC) voor alle Kortrijkse inwoners. Heb je een trage computer, of start je laptop niet meer op? Geen zorgen, kom langs bij een van onze EHBC-dagen!
Wat bieden wij
- Deskundige vrijwilligers kijken je computer of laptop na en proberen deze te herstellen.
- Gratis service - eventuele vervangstukken moet je zelf aankopen, wij helpen je deze bestellen.
Denk eraan om je oplader mee te nemen!
EHBC-data
- 27 augustus
- 10 september
- 24 september
- 8 oktober
- 22 oktober
- 5 november
- 19 november
- 3 december
- 17 december
Telkens van 10 tot 12 uur.
Open Source met Tuxtalk
Tuxtalk is een groep vrijwilligers die maandelijks samenkomen om te praten en te leren over Open Source toepassingen. Open source betekent dat de broncode (de source) van een softwareproduct vrij toegankelijk is voor iedereen. Dat wil zeggen dat je de code kunt bekijken, aanpassen, verbeteren en verspreiden zonder extra kosten of beperkingen. Open source software wordt ontwikkeld door een gemeenschap van programmeurs die samenwerken en elkaars werk controleren. Zo ontstaat er een divers en kwalitatief hoogstaand product dat voortdurend verbeterd wordt.
De vrijwilligers helpen je graag met jouw vragen hierover.
Wanneer?
Elke laatste dinsdag van de maand van 19 tot 21 uur. Bekijk de activiteiten in de kalender.
Openingsuren
Contact