Solliciteren
We houden je graag op de hoogte van alle nieuwe jobs via onze nieuwsbrief. Zo mis je geen enkele kans om te solliciteren bij Kortrijk.
Je kan snel en eenvoudig spontaan solliciteren via het online formulier. Als we een tijdelijke of dringende jobaanbieding hebben, kunnen we kandidaten uit de spontane sollicitatiedatabank uitnodigen voor een gesprek.
Opgelet: Als we op de website een vacature publiceren die jou interesseert, dan moet je als kandidaat zelf het initiatief nemen om te solliciteren voor die specifieke job. Spontane sollicitaties komen niet automatisch in aanmerking.
Soms denken kandidaten dat ze minder kans maken op een job, omdat ze niet in Kortrijk wonen. Maar je woonplaats is helemaal niet relevant. Wij kijken naar objectieve voorwaarden zoals diploma’s of ervaring. We beoordelen de kandidaten verder enkel op hun competenties en persoonlijkheid in functie van een match met de vacature en het team. Om te starten, moet je wel een blanco uittreksel uit het strafregister kunnen voorleggen en moet de arbeidsgeneesheer je arbeidsgeschikt verklaren.
Slaagde je in het verleden voor een selectieprocedure en werd je opgenomen op de wervingsreserve? Dan blijf je opgenomen op deze wervingsreserve zolang deze geldig is. Standaard is dit twee jaar zonder aangekondigde verlenging. De wervingsreserve is énkel geldig voor de specifieke vacature waarvoor de selectie werd georganiseerd.
Slaagde je niet voor een selectieprocedure en heb je interesse om - opnieuw - deel te nemen aan een nieuwe procedure voor dezelfde of een andere vacature? Schrijf je dan gerust in. We geloven er sterk in om mensen kansen te geven. We vinden het wel belangrijk dat je kan motiveren waarom je deze stap zet.
Ook met een buitenlands diploma kan je solliciteren, als je een officiële gelijkwaardigheidsverklaring kan voorleggen door NARIC (National Academic Recognition Information Centre). Meestal volstaat een niveau-erkenning (vb. secundair onderwijs, bachelor, master…). Voor bepaalde functies is een specifieke erkenning nodig. Dit gaat meestal om functies met een beschermde titel zoals Maatschappelijk Werker, Architect, Psycholoog …
Vraag je erkenning tijdig aan bij NARIC, want alle stappen van de erkenningsprocedure doorlopen neemt wel wat tijd in beslag en is ook niet kosteloos.
Diploma’s die uitgereikt zijn door erkende onderwijsinstellingen in de Franse of Duitstalige Gemeenschap van België, zijn evenwaardig aan de overeenkomstige diploma’s die uitgereikt zijn door erkende onderwijsinstellingen in Vlaanderen. Hiervoor moet je dus geen erkenningsprocedure starten bij NARIC.
In het kader van het informatieveiligheidsbeleid willen we wijzen op de vertrouwelijkheid van info en gegevens waar je als potentiële medewerker van Kortrijk in aanraking mee zou kunnen komen. Onder informatieveiligheid verstaan we de bescherming van informatie en informatiesystemen tegen externe en interne bedreigingen en kwetsbaarheden, met het oog op het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van deze informatie.
Loon en voordelen
Een interessante vacature gezien? Dan ben je vast ook benieuwd naar het loon. Als lokaal bestuur, werken we met vaste barema’s. Dit wil zeggen dat je niet kan onderhandelen over je loon.
Bij elke vacature staat een loonschaal opgenomen bijvoorbeeld C1-C3. Dat is het startpunt bij een loonberekening. Daarnaast hebben je gezinssituatie en relevante ervaring invloed op je loon. Bij een effectief jobaanbod zal jouw toekomstige dossierbeheerder van de personeelsadministratie een loonsimulatie op maat maken. Bij jouw indiensttreding moet je dan de nodige tewerkstellingsattesten voorleggen om je ervaring te laten valideren.
Bij ervaring verwijzen we naar de verantwoordelijkheden van een functie. Je ervaring is relevant als je in een vorige functie gelijkaardige, aantoonbare verantwoordelijkheden had. Je kan maximum 18 jaar relevante ervaring meenemen uit de privésector of als zelfstandige.
Je krijgt vakantiegeld als je het jaar voordien bij Stad, OCMW of VZW Zusters Augustinessen hebt gewerkt. Je vakantiegeld bedraagt 92 procent van je bruto maandsalaris van de maand maart van dit jaar voor Stad en OCMW en van de maand april voor VZW Zusters Augustinessen. Het wordt vermenigvuldigd met je tewerkstellingspercentage van vorig jaar. Het dubbel vakantiegeld wordt jaarlijks uitbetaald op 15 mei of de eerstvolgende werkdag. Het enkelvoudig vakantiegeld is je loon op het ogenblik dat je vakantie opneemt.
Je krijgt een eindejaarstoelage als je in het huidig jaar hebt gewerkt tijdens de periode van 1 januari tot 30 september. Het bedrag van de eindejaarstoelage is de som van een vast gedeelte en het veranderlijke gedeelte. Je ontvangt je eindejaarstoelage op 15 december of de eerstvolgende werkdag.
De waarde van 1 cheque bedraagt momenteel 7,5 euro waarvan 1,09 euro persoonlijke bijdrage. De maaltijdcheques worden steeds gestort op jouw persoonlijke MyEdenred-kaart, op de voorlaatste werkdag van de maand. Ze worden berekend in verhouding tot je prestatiebreuk.
Andere voordelen
Als stad willen we het goede voorbeeld geven, ook op vlak van mobiliteit. Daarom ontwikkelden we een bedrijfsmobiliteitsplan op maat van onze medewerkers. We schenken hierbij de nodige aandacht aan duurzaamheid, klimaat en flexibiliteit. Waar hebben we over nagedacht?
- Kortrijk is een fietsstad, we moedigen dan ook graag onze medewerkers aan om de fiets te nemen. Wie met de fiets komt, krijgt de maximaal fiscaal vrijgestelde fietsvergoeding. De fietsvergoeding telt vanaf 1 kilometer enkele verplaatsing en dit voor een onbeperkt aantal kilometers en bedraagt 0.35 euro per kilometer.
-
Je kan gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, jouw abonnement wordt volledig terugbetaald.
- Je kan gebruik maken van de publieke deelfietsen van Mobit. Met je gratis account kan je één fiets per keer ontlenen, er is geen beperking in de duurtijd van je rit.
Je kan – onder voorwaarden – jaarlijks intekenen op een fietslease, in de periode van 1 oktober tot en met 15 december. Je kan een fiets leasen voor de periode van 36 maanden. Een belangrijke voorwaarde is dat je beschikt over een contract van onbepaalde duur of een contract waarbij de looptijd bij de bestelling van de fiets minstens 2 jaar is.
We dragen graag zorg voor onze medewerkers, niet alleen op de werkvloer, maar ook in geval van hospitalisatie. Als personeelslid kan je je aansluiten bij de collectieve hospitalisatieverzekering. Dankzij de hospitalisatieverzekering van Ethias krijg je niet alleen de wettelijke tegemoetkoming (uitbetaald door je mutualiteit), maar ontvang je een bijkomende tussenkomst in de gemaakte medische kosten tijdens een ziekenhuisopname. Ook de leden van je gezin kunnen voordelig aansluiten.
We voorzien in een aanvullend pensioen voor contractuele medewerkers. Zo willen we de kloof tussen statutair en contractueel personeel kleiner maken. Jaarlijks ontvang je een fiche met je bijkomend opgebouwde kapitaal en een nieuwe raming van je jaarlijkse pensioenrente. Kortrijk draagt als werkgever jaarlijks 4% vanaf 2025. Die bijdrage wordt elk jaar op 31 december gestort op je individuele rekening bij OFP Prolocus.
De basis is 33 dagen vakantie, vanaf 45 jaar komt er een dag bij en na 50 jaar nog een dag. De vakantiedagen zijn in verhouding tot je prestatiebreuk.
Enkele medewerkers maken gebruik van een aangepaste vakantieregeling. Deze medewerkers hebben recht op 26 dagen vakantie, verlofkalender b is hier van toepassing. Het gaat om medewerkers uit volgende teams: Poets Aan Huis, Maaltijden Aan Huis, Sociale Dienst Woonzorgcentra, Dienst voor Gezinsopvang en Kinderopvang.
Je hebt recht op heel wat feestdagen.
- 1 januari (Nieuwjaar)
- 2 januari (2de nieuwjaarsdag)
- Paasmaandag
- 1 mei (Feest van de Arbeid)
- O.L.H.Hemelvaart
- Pinkstermaandag
- 1 juli (Feest v/d Vlaamse Overheid)
- 21 juli (nationale feestdag)
- 15 augustus (O.L.V.Hemelvaart)
- 1 november (Allerheiligen)
- 2 november (Allerzielen)
- 11 november (Wapenstilstand)
- 25 december (Kerstmis)
- 26 december (2de kerstdag)
- De namiddag van 24 december. (Indien deze dag in de werkweek valt)
- De namiddag van 31 december. (Indien deze dag in de werkweek valt)
We beseffen dat medewerkers evenwicht zoeken tussen hun beroepsleven, hun gezin en vrije tijd, allen belangrijke zaken in het leven. De stad wil haar medewerkers alle kansen bieden om grotere uitdagingen aan te gaan, te genieten van hun werk en zichzelf te ontplooien. Zo zetten we in op flexibele werkroosters en telewerken. In overleg met de leidinggevende kunnen heel wat medewerkers de werkdag vrij beginnen en eindigen. De openingsuren, de klant én de dienstverlening staan wel steeds centraal.
Alles evolueert. Jouw vakdomein, de organisatie, de technologie waarmee je moet werken... Investeren in training en opleiding is cruciaal om medewerkers de kans te geven zich te ontwikkelen. Daarom stimuleren wij al onze medewerkers om zelf actief op zoek te gaan naar opleidingen om hun kennis up to date te houden en hun vaardigheden bij te schaven.
We zijn aangesloten bij de Gemeenschappelijke Sociale Dienst Lokale Besturen in Vlaanderen vzw (GSD-V). Hierdoor kan je genieten van heel wat voordelen onder andere via de PlusPas. Meer zelfs, niet enkel jij kan recht hebben op deze voordelen. Ook je gezinsleden kunnen een beroep doen op deze diensten. Ontdek alles op gsd-v.be.
Doorheen het jaar organiseren we verschillende momenten voor medewerkers waar ontmoeting centraal staat zoals de nieuwjaarsreceptie en afterworkparty’s. We stimuleren elk team ook om jaarlijks een teambuilding te organiseren, om elkaar nog beter te leren kennen. De personeelsvereniging voorziet bijzonder leuke activiteiten en ontmoetingsmomenten in de vrijetijdssfeer, voor zowel actieve als gepensioneerde personeelsleden.
Met 'Kortrijk in Form!' schuift onze organisatie het fysieke, mentale en sociale welzijn van alle medewerkers naar de voorgrond. Met sport@work worden er geregeld gratis sportsessies over de middag georganiseerd. Voor de echte sporters, voorzien we ook een gratis sporttrui in de huisstijl om te dragen tijdens een deelname aan een georganiseerd massasportevent.
Daarnaast zetten we ook in op een warm attentiebeleid. We voorzien jaarlijks een attentie met Pasen en voor de sint en organiseren ook een huldigingsmoment voor medewerkers met een lange loopbaan en een pensioenviering.
Selectie
Nam je eerder al deel aan een gelijkaardige selectieprocedure? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een (gedeeltelijke) vrijstelling aanvragen voor een onderdeel van een nieuwe selectieprocedure. Dit kan enkel als het gaat om een selectieprocedure voor een zeer gelijkaardige functie met hetzelfde niveau, met gelijkwaardige selectieproeven die niet ouder zijn dan 5 jaar. Je moet de vrijstelling zelf aanvragen op het moment van je kandidaatstelling.
Lees steeds de vacature en infobundel goed door. Hier staat al heel wat informatie in waarmee je aan de slag kan. Stel jezelf ook enkele vragen zoals: Wat verwacht je van de job? Wat weet je over onze organisatie? Deel je onze visie en waarden? Over welke relevante ervaring en vaardigheden beschik je? Waarom wil je graag voor Kortrijk werken?
Bij elke vacature kan je onder de verschillende selectieonderdelen een tijdsindicatie vinden. Zo kan je hier - in de mate van het mogelijke - rekening mee houden. Kan je niet aanwezig zijn omwille van ziekte of quarantaine? Neem dan zo snel mogelijk contact op via vacatures@kortrijk.be. We kunnen jouw afspraak proberen te verschuiven binnen de voorziene termijnen. Valt jouw beschikbaarheid buiten de voorziene termijnen, dan is dit helaas niet mogelijk.
Steeds vaker gaat een stuk van de sollicitatieprocedure online door. Of een stuk van de procedure online doorgaat, kan je nagaan in de infobundel onder ‘Hoe verloopt de selectieprocedure’. Op het moment dat je uitgenodigd wordt voor een digitaal gesprek (via Microsoft teams), zal je een extra handleiding ontvangen om je voor te bereiden. Je hebt hiervoor geen speciale licentie nodig.
Wij vinden het belangrijk dat je kan leren uit je deelname aan een selectieprocedure. Daarom kan je steeds feedback vragen. Hiervoor kan je een mail sturen naar vacatures@kortrijk.be, gericht aan de selectieverantwoordelijke van de procedure. De verantwoordelijke zal contact opnemen met jou, na het afronden van de selectieprocedure.
Alle geslaagde kandidaten van een procedure worden opgenomen op een wervingsreserve die minstens twee jaar geldig is, met mogelijkheid tot verlenging. Gaat het voorstel naar een andere kandidaat? Dan kunnen we dankzij de wervingsreserve opnieuw contact opnemen met geslaagde kandidaten bij een nieuw jobaanbod. Een wervingsreserve is enkel van toepassing op de vacature waarvoor de selectieprocedure werd georganiseerd.
Ben je opgenomen op een wervingsreserve en is er een nieuw jobaanbod? Dan is de kans groot dat je uitgenodigd zal worden voor een matchgesprek. De bedoeling is om tijdens het gesprek de leidinggevende de kans te geven met jou kennis te laten maken om zo een goede match te zoeken voor het team. Daarnaast geven we graag meer informatie over de inhoud, het takenpakket… en is er natuurlijk ook ruimte voor al jouw vragen.