5x originele teambuilding

Gepubliceerd op Dinsdag 02 april 2024

Is het weer tijd om de plezantste dag van het jaar te organiseren met je collega's? Met de inburgering van thuiswerk bij veel bedrijven is een teambuilding meer dan ooit hét moment om opnieuw te connecteren met je collega's. Een goede samenwerking is dan ook essentieel om de productiviteit te stimuleren binnen je bedrijf. Het aanbod aan teambuildings kan soms wat overweldigend zijn. Daarom lichten we in dit artikel 5 originele teambuildings uit die plezier garanderen voor jou en je collega's! 

1. Citygames

De laatste jaren kennen citygames een enorme opmars. Het principe is simpel: je gaat in een stad een spel spelen. Het is de uitgelezen manier om een stad te ontdekken op een interactieve en speelse manier. Tijdens het spel worden de teams uitgedaagd met verschillende opdrachten, raadsels en puzzels die ze kunnen oplossen door samen te werken. Dit zorgt niet alleen voor een gezellige teambuilding, maar ook voor een hoop plezier en spanning.

In Kortrijk bieden we ook enkele citygames aan. In Urban Hunt ga je al spelend de stad ontdekken. Ook in T-WOW doe je dit, maar met de toevoeging van augmented reality (AR). Tijdens citygolfen ga je midden in Kortrijk een potje golf spelen en kom je langs de voornaamste Kortrijkse bezienswaardigheden.

2. Suppen op de Leie

Zit je met een hoop waterratten in jouw team? Dan is een begeleide suptour op de Leie misschien wel iets voor jullie. Suppen biedt een unieke en actieve manier om samen te werken terwijl je geniet van de prachtige natuurlijke omgeving. Tijdens een begeleide suptour op de Leie werken teams samen om hun balans te vinden, elkaar te ondersteunen en elkaar aan te moedigen.

Een begeleide suptour is ideaal tijdens de zomer en staat je toe om de stad eens uit een ander perspectief te ontdekken. Is jouw team al ervaren met suppen? Dan kunnen jullie ook zelf een sup huren en op eigen houtje op de Leie peddelen. 

3. Bedrijfsbezoeken

Een bedrijfsbezoek is niet alleen een leuke teambuilding, het is ook nog eens een leerrijke ervaring. Het bezoeken van een inspirerend bedrijf kan bovendien motiverend zijn voor het team. 

Breng je team samen voor een rondleiding bij Omer Vander Ghinste, waar ze niet alleen alles leren over het brouwproces, maar ook kunnen proeven van verschillende bieren. Of breng eens een bezoek aan Barco, onze Kortrijkse technologiegigant die wereldwijd marktleider is in visualisatietechnologieën. 

Meer bedrijfsbezoeken

4. Clean Up Clash

Ga eens voor een milieubewuste teambuilding met de Clean Up Clash. Tijdens deze activiteit leer je als team over duurzaamheid terwijl je bijdraagt aan een schonere en groenere wereld. Je doet dit aan de hand van een interactief spel op je smartphone waarbij je deelneemt aan een reeks uitdagingen die de kennis over duurzaamheid van je team testen. 

Van quizvragen tot creatieve foto- en video-opdrachten: er is voor elk wat wils tijdens deze interactieve teambuilding. En je kiest voor een teambuilding met maatschappelijke verantwoordelijkheid

5. Lachsessie

Er mag al eens gelachen worden op de werkvloer, zeker tijdens een teambuilding. Dus waarom niet een echte lachsessie volgen met je team? Plezier gegarandeerd! Lachsessies als teambuildingactiviteiten winnen snel aan populariteit omdat ze teams helpen ontspannen op een simpele manier die ook in het dagelijks leven kan worden toegepast.

Lachen is een krachtig hulpmiddel om stress te verminderen, de stemming te verbeteren en de teamgeest te versterken. Tijdens een lachsessie begeleidt een professionele lachcoach je team bij verschillende lachoefeningen, afgewisseld met rustgevende ademhalingstechnieken.


Et voilà, we zijn aan het einde van onze vijf originele teambuildingactiviteiten. Heb je wat inspiratie kunnen opdoen? Bovenstaande teambuildings zijn allemaal te boeken via Meet in Kortrijk. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en plan een onvergetelijke teambuildingervaring voor je team!

Ontdek al onze teambuildings