Flibco lanceert nieuwe verbinding tussen Kortrijk en Zaventem

Gepubliceerd op Maandag 18 maart 2024

In Kortrijk zetten we graag in op (betaalbare) bereikbaarheid van en naar de stad. Van en naar Brussels Airport reizen is niet altijd vanzelfsprekend: parkeren is pittig duur op de luchthaven en ook met de trein ben je al snel meer dan 20 euro kwijt voor een enkele reis. Sinds deze maand is er een extra alternatief aanwezig tussen Kortrijk en Brussels Airport Zaventem: Flibco.

Flibco Kortrijk - Brussels Airlines

Flibco is intussen geen onbekende meer in België en mag zich kronen als dé referentie voor personenvervoer van en naar Europese luchthavens. Sinds deze maand komt daar in ons land nog een verbinding bij: namelijk tussen Kortrijk en Brussels Airport Zaventem. De bus maakt 9 ritten per dag, rekening houdend met vluchtschema's. Met de komst van de shuttleservice krijgen internationale bezoekers een extra optie om naar Kortrijk te reizen. Ook Kortijkzanen kunnen vanaf nu met Flibco snel en goedkoop op de luchthaven geraken.

Eerste rechtstreekse busverbinding tussen Kortrijk en Zaventem

De shuttlebus van Flibco brengt zo de eerste rechtstreekse busverbinding tussen Kortrijk en Brussels Airport Zaventem. Voorheen waren al aanbieders zoals Flixbus en BlaBlaBus actief, maar stops in Kortrijk zijn er tot op heden niet bij hen. Met de trein geraak je ook één keer per uur rechtstreeks naar de luchthaven, maar daar staat dan weer een hogere kost tegenover. Met Flibco kan je al vanaf € 9,99 reizen (ter vergelijking: een enkeltje tussen Kortrijk en Zaventem met de trein kost € 23,60). 

De shuttleservice biedt reizigers enkele interessante voordelen zoals eenvoudig online boeken en flexibele tickets met gratis annuleren tot 6 uur voor de vertrektijd. Ook kan je je ticket gebruiken om een eerdere of latere bus te nemen in geval van een vertraagde vlucht. Dankzij het voorzien comfort aan boord (wifi, toiletten, USB-oplaadpunten, ...) geniet je van een aangename reis.

Praktische informatie

Hieronder nog even alle praktische informatie op een rijtje

  • 9 ritten per dag tussen Zaventem en Kortrijk, afgestemd op de vluchtschema's van Brussels Airport

  • Dag- en nachtdienst, ook op zon- en feestdagen

  • Tickets vanaf € 9,99

  • Bushalte: President Kennedylaan, P+R Kinepolis Xpo

  • Duur van de rit: 1 uur 15 minuten

  • Mogelijkheid voor Kortrijkse congresorganisatoren om gepersonaliseerde balie in Zaventem bij vertrek naar Kortrijk te voorzien.

Alles over bereikbaarheid Kortrijk