Kortrijk ontvangt meer dan 7 miljoen bezoekers in 2023

Gepubliceerd op Woensdag 03 januari 2024

Kortrijk wint elk jaar aan populariteit, en dat bewijzen de cijfers. We haalden voor het eerst een recordaantal bezoekers vóór de start van Winter in Kortrijk. Dit succes is te danken aan de drukke periodes in het voor- en najaar en de vele events die georganiseerd worden in de stad. 

Eau Revoir Kortrijk 2023

7 miljoen bezoekers

In november haalden we als stad al de kaap van 7 miljoen bezoekers. De meeste bezoekers kwamen uit West- en Oost-Vlaanderen, maar ook bezoekers uit het Waalse Henegouwen vinden steeds meer hun weg naar Kortrijk. Daarnaast zien we dat bezoekers uit andere Vlaamse provincies en Nederland blijven toenemen. 

Zoals altijd zijn er enkele pieken doorheen het jaar. Tijdens enkele Kortrijkse evenementen schieten de bezoekersaantallen de hoogte in:

  • Sinksen (26 t.e.m. 29 mei): 175.615 bezoekers
  • Braderie en concert 't Hof van Commerce (2 september): 38.632 bezoekers
  • Paasfoor: 36.925 bezoekers (15 april), 34.218 bezoekers (8 april), 33.479 bezoekers (22 april)
  • Eau Revoir: 31.421 bezoekers en 33.204 bezoekers (7 oktober)
  • Urban Cross (25 november): 31.325 bezoekers

MICE hoogtepunten van 2023

Het is geen verrassing dat Kortrijk jaar na jaar groeit. Naast talrijke toeristen die steeds vaker hun weg vinden naar de stad, mogen we als stad ook steeds meer zakelijke toeristen ontvangen. Zo mochten we het afgelopen jaar enkele (zakelijke) toppers ontvangen.

In onze Kortrijkse Xpo kon je afgelopen jaar terecht voor talrijke beurzen, zoals Boektopia en Matexpo. Gaande van baby's tot oldtimers, men kwam van ver om talrijke beurzen bij te wonen. Maar ook in het centrum werden tal van events georganiseerd. Denk maar aan het creatief festival WONDER, Unwrap die focust op de entertainmentindustrie en Eau Revoir dat een prachtig water- en lichtspektakel bracht. We blikken terug op een geslaagd 2023 en zijn klaar voor wat 2024 zal brengen! 

Jouw evenement in Kortrijk?

Wil jij ook een evenement, congres of teambuilding organiseren in onze groeiende stad? Kortrijk biedt heel wat mogelijkheden qua locaties en overnachtingen. Ons Meet in Kortrijk Convention Bureau biedt ondersteuning en deskundig advies doorheen het volledige traject. We helpen je bij het vinden van de ideale locatie, het samenstellen van een veelzijdig programma en het selecteren van de juiste partners.

We verwelkomen je graag in onze bruisende stad!

Contacteer ons