Locatie in de kijker: vergader in een kunstzinnige kerk

Gepubliceerd op Dinsdag 07 mei 2024

Een bedrijfsfeestje geven op een unieke locatie? Een productvoorstelling, meeting of congres organiseren op een originele plaats? In Kortrijk kan je jouw bedrijfsevenement organiseren in een ontwijde kerk die volledig in het teken van kunst staat. Als stad die creativiteit ademt, zijn we trots dat we deze unieke locatie kunnen aanbieden aan onze MICE gasten. 

Aangekleede tafel in kerk

Kortrijk, stad van de creativiteit

Kortrijk staat als het ware synoniem voor creativiteit. Zo hebben we elk jaar ons creativity festival Wonder en zetten we graag kunst in de kijker o.a. triƫnnales en Kortrijk Art Weekend. Sinds 2017 maakt de stad ook uit van het UNESCO-netwerk van creatieve steden. Met haar oog op de toekomst is Kortrijk bovendien kandidaat voor de prestigieuze titel 'Culturele Hoofdstad van Europa' in 2030.

Multifunctionele kunstkerk 

Als creatieve stad komen we ook graag op zakelijk vlak eens 'anders' uit de hoek. Net buiten het centrum vind je namelijk een heuse art church. In deze ontwijde kerk staan kunst en design centraal. Deze bijzondere setting is een populaire plaats voor kunstenaars, kunstliefhebbers en verzamelaars. 

De kerk is echter multifunctioneel en het interieur wordt in no time omgebouwd tot een hippe locatie voor congressen, bedrijfsfeestjes, meetings, en meer. Het kunstige aspect blijft behouden waardoor je je middenin hedendaagse kunstwerken waagt gedurende je bedrijfsevent. 

De art church bevindt zich op wandelafstand van het historisch stadscentrum van Kortrijk. De locatie is vlot bereikbaar met de wagen of het openbaar vervoer en er is een ruime parking aanwezig. Er bevinden zich tevens talloze overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

Jouw evenement in Kortrijk?

Wil jij ook een evenement, congres of teambuilding organiseren op deze unieke locatie? Het Meet in Kortrijk Convention Bureau biedt ondersteuning en deskundig advies doorheen het volledige traject. Of je nu een congres, bedrijfsfeest of teambuilding organiseert, wij staan voor je klaar. Tot snel?!

Contacteer ons