Deskundige Werk en Activering (B1-B3)

Gepubliceerd op maandag 01 juli 2024
01 juli 202401 september 2024

Kortrijk biedt op verschillende levensdomeinen hulp- en dienstverlening aan. Om al deze werkingen vorm en kleur te geven zijn er binnen onze organisatie heel wat hulpverleners aan de slag, van ergotherapeuten en maatschappelijk werkers tot straathoekwerkers. Allemaal voorzien ze vanuit hun eigen expertise of discipline individuele en groepsgerichte dienstverlening voor doelgroepen met een specifieke (hulp)vraag.  Samen staan ze in voor de zelfredzaamheid, de levenskwaliteit, het welbevinden en de maatschappelijke integratie van de Kortrijkse burger.

Als Deskundige Werk en Activering (B1-B3) ga je voor een optimale doorstroming naar de reguliere arbeidsmarkt (of naar een invulling gelijkgesteld aan werk) via een activerings- of tewerkstellingstraject. Hier sta je in voor de begeleiding, ondersteunen en oriëntering van de cliënt naar een mogelijke tewerkstelling. Je haalt het beste uit de cliënt naar boven en zorgt voor een begeleiding van intake tot uiteindelijke doorstroom, door kansen te geven en op een innovatieve en proactieve manier op maat van elke cliënt te werken.

 

Wil jij cliënten begeleiden van a tot z met als doel een optimale doorstroming naar de reguliere arbeidsmarkt op poten te zetten?

Teamcoördinator werk en activering (B4-B5)

We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde hulpverleners binnen onze organisatie, daarom leggen we één grote algemene wervingsreserve aan onder de noemer Hulpverlener (B1-B3). Deze wervingsreserve blijft minstens twee jaar geldig en gebruiken we van zodra we openstaande vacatures hebben. Hebben we in de toekomst dus een vacature als Deskundige/trajectbegeleider binnen team Werk en activering, dan contacteren we geslaagde kandidaten vanuit deze wervingsreserve om de functie in te vullen..

Op dit moment zoeken we specifiek een  Trajectbegeleider voor project 't Pact (contract bepaalde duur van minstens 6 maanden). 

Schrijf je nu in!

IN WELK TEAM KOM JE TERECHT? 

Het team werk en activering ondersteunt, begeleidt en coacht cliënten in een traject naar betaalde tewerkstelling. Het team bestaat uit ongeveer 28 medewerkers. Een groot deel daarvan is deskundige werk en activering, daarnaast is een deel medewerkers verantwoordelijk voor beleidsopvolging, screening, vorming, samenwerking met werkgevers, administratie... Het team werk en activering is sterk verbonden met het team sociale ondernemingen. Binnen dat team worden o.a. interne werkvloeren georganiseerd. Op die interne vloeren krijgen cliënten de kans om werkervaring op te doen tijdens hun activeringstraject. 

 

WAT ZIJN JOUW VERANTWOORDELIJKHEDEN? 

  • Je begeleidt, ondersteunt en oriënteert cliënten in een traject naar werk van bij de intake tot de mogelijke tewerkstelling.
  • Je beheert dossiers in het kader van de begeleiding van de cliënten en handelt deze dossiers af.  Je screent de cliënt op vlak van competenties, mogelijkheden en wensen, en maakt aan de hand daarvan een haalbaar stappenplan, op samen met je cliënt. 
  • Je organiseert werkervaring op maat van je cliënt, in nauwe samenwerking met werkvloerbegeleiders.
  • Je staat in voor het geven van vorming en opleiding aan je cliënten om hen in hun zoektocht naar werk beter voor te bereiden op allerhande situaties en de verschillende gangbare documenten die bij het zoeken naar een job horen.
  • Je koppelt de vorderingen van je cliënt regelmatig terug naar de begeleidende maatschappelijk werker en/of andere begeleiders van je cliënt.
  • Je houdt als deskundige activering de vinger aan de pols op vlak van de noden en profiel van de doelgroep, en op vlak van noden op de arbeidsmarkt.

Meer info

 

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?     

Onze waarden en bedrijfscultuur spelen een cruciale rol in ons verhaal. We vinden het dan ook belangrijk dat elke medewerker de Kortrijkse waarden uitdraagt. Ben je ondernemend? Sta je open voor andere meningen? Durf je open communiceren? En ben je een echte teamplayer. Dan zal je je helemaal kunnen vinden in onze filosofie. Kom meer te weten over onze missie en  waarden.

 

WAT MAG JE VAN ONS VERWACHTEN? 

Wil je graag nu of in de nabije toekomst aan de slag gaan als Deskundige werk en activering bij Kortrijk? Schrijf je dan zeker in. We gebruiken deze wervingsreserve 'hulpverlener' om openstaande vacatures in te vullen. Tijdens de gesprekken kan je aangeven welke profielen je aanspreken, of je voltijds of deeltijds wil werken en of je ook interesse hebt in tijdelijke jobs. Op die manier weten wij welke vacatures wij jou wel of niet kunnen bezorgen nadat je slaagde en opgenomen werd in deze wervingsreserve.

  • Een contract van onbepaalde of bepaalde duur op B-niveau als hulpverlener.
  • Maaltijdcheques van 7,50 euro.
  • Bij een contract van onbepaalde duur of indien je meer dan een jaar in dienst bent, kan je intekenen op en gratis hospitalisatieverzekering met gunsttarief voor partner en kinderen.
  • Gratis aansluiting bij GSD-V.
  • Gratis openbaar vervoer voor woon-werkverkeer.
  • Fietsvergoeding.
  • Gratis abonnement op deelfietsen van Mobit.
  • Eindejaarspremie.
  • Groepsverzekering (tweede pensioenpijler).
  • Een mooi verlofpakket (33 tot 35 dagen) en een flexibel uurrooster met kredieturen. 
  • Mogelijkheden tot telewerk.
  • We zetten in op welzijn en werkgeluk, met teambuilding, after work cafés, personeelsevents, webinars, workshops, sport over de middag... 
  • Naast anciënniteit vanuit de openbare sector of onderwijs, kan ook relevante ervaring uit de privésector of als zelfstandige meegerekend worden met een maximum van 18 jaar.
  • Een loopbaan met ontwikkelingskansen en nieuwe uitdagingen.

Ontdek waarom het zo fijn is om voor Kortrijk te werken op werkenbijkortrijk.be.

 

AAN WELKE VOORWAARDEN MOET JE  VOLDOEN? 

Ben je een externe kandidaat?

  • Je bent in het bezit van een bachelor diploma of een diploma dat toegang geeft tot niveau B.
  • OF Je bent niet in het bezit van een bachelordiploma of een diploma dat toegang geeft tot niveau B, maar hebt minimaal 1 jaar aantoonbare relevante beroepservaring binnen hulpverlening of de sociale sector én je slaagt voor een niveau-en capaciteitstest.

Studeer je dit jaar af maar heb je je diploma nog niet op zak? Of ben je je diploma kwijt? Schrijf je dan zeker in! We geven je toegang tot de selectie onder voorbehoud dat je ons dit getuigschrift later bezorgt.

Ben je een interne kandidaat?

  • Je hebt een contract onbepaalde duur en 1 jaar niveau anciënniteit op C-niveau (bij Kortrijk of in een ander bestuur verworven). 

 

HEB JE INTERESSE? 

Inschrijven kan tot en met 1 september 2024 énkel digitaal via deze link: https://www.jobsolutions.be/register/20711-50

 

HEB JE VRAGEN? 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de selectieverantwoordelijken voor deze procedure, Siska Casier en Charlotte Goddeeris via vacatures@kortrijk.be. Neem zeker ook een kijkje naar onze veelgestelde vragen.

Bij Kortrijk staan we open voor de diversiteit van kandidaten zonder onderscheid in geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventuele handicap.