Maak kennis met Kayleigh

Gepubliceerd op Vrijdag 14 juni 2024

Kayleigh zat dit schooljaar voor het eerst in het atelier Illustratie - optie strip. Een van de opdrachten gedurende het jaar was 'maak een biografie van een bestaand figuur, in stripvorm'. Daarbij dacht Kayleigh meteen aan haar oma Colette. Samen verzamelden ze sleutelmomenten, die Kayleigh in een biografiestrip van 12 pagina's heeft gegoten. Na het inkleuren, digitaliseren en afwerken wil zij er een boekje van maken om aan haar oma cadeau te doen. 

"Ik dacht direct aan mijn oma. Iedere keer als ik bij haar ben dan vertelt ze mij wel iets over vroeger, haar leven, reizen die ze gemaakt hebben, ... Ze is zelf al een paar keer begonnen met het opschrijven van haar verhalen met de intentie om er een boekje van te maken, maar ze heeft dat nooit afgewerkt.

Mijn oma vond het tof om samen herinneringen op te halen. Ze heeft van die dikke mappen waarin ze allerlei foto's en documenten bewaard heeft, we hebben die samen allemaal bekeken. Ik ben de tekeningen bijna iedere week gaan tonen, ze heeft de vooruitgang dus stap voor stap kunnen meevolgen. Ze is superblij met het resultaat.

Ik heb voor het formaat 16x16 gekozen omdat ik er een boekje wil van maken. De inkt had ik staan. Ik vond het een mooi kleur, passend bij de sfeer en het concept. Ik wou het eens proberen dus ben ik nog een pennetje gaan halen."

- Kayleigh Monsere, student Illustratie - optie strip

"Hoe giet je een gevuld leven in de vorm van een beeldverhaal? Kayleigh is er met verve in geslaagd! Ze koos voor haar oma Colette, op die manier werd het een persoonlijk en warm verhaal. En daar ligt, nog meer dan in de knappe tekeningen, de sterkte."

- Dieter Van Der Ougstraete, leerkracht atelier Illustratie - optie strip

Voor meer informatie over de opleiding, kan je hier terecht: https://www.kortrijk.be/academie/volwassenen-4u/illustratie-strip

strip Kayleigh