Maatschappelijk Werker Sociale Dienst WZC (IFIC 14)

Gepubliceerd op maandag 01 juli 2024
01 juli 202401 september 2024

Kortrijk biedt op verschillende levensdomeinen hulp- en dienstverlening aan. Om al deze werkingen vorm en kleur te geven zijn er binnen onze organisatie heel wat hulpverleners aan de slag, van ergotherapeuten en maatschappelijk werkers tot straathoekwerkers. Allemaal voorzien ze vanuit hun eigen expertise of discipline individuele en groepsgerichte dienstverlening voor doelgroepen met een specifieke (hulp)vraag.  Samen staan ze in voor de zelfredzaamheid, de levenskwaliteit, het welbevinden en de maatschappelijke integratie van de Kortrijkse burger.

Als Maatschappelijk Werker Sociale dienst Woonzorgcentra (WZC) verleen je verleen je eerstelijnshulp aan de bewoners op alle levensdomeinen, met focus op het ondersteunen in het woongebeuren en het opvolgen en verbeteren van de samenlevingscontext. Je bemiddelt tussen partijen bij geschillen van woonproblematieken en vervult de taken inherent aan het eigenaarschap van de woningen.

Je beheert en behandelt de opnamevragen voor alle eigen woonvoorzieningen. Je zorgt voor het psychosociaal welzijn van de bewoners tijdens de bewoning en je bent verantwoordelijk voor het cliëntgericht en multidisciplinair overleg voor de hulp- en zorgbemiddeling en -coördinatie.

Verleen jij binnenkort eerstelijnshulp aan onze bewoners zodat ze kunnen wonen met zorg? 

afbeelding regie

We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde hulpverleners binnen onze organisatie, daarom leggen we één grote algemene wervingsreserve aan onder de noemer Hulpverlener (B1-B3). Deze wervingsreserve blijft minstens twee jaar geldig en gebruiken we van zodra we openstaande vacatures hebben. Hebben we in de toekomst dus een vacature als Maatschappelijk werker voor de sociale dienst van onze woonzorgcentra, dan contacteren we geslaagde kandidaten vanuit deze wervingsreserve om de functie in te vullen.

Schrijf je nu in!

IN WELK TEAM KOM JE TERECHT? 

Als Maatschappelijk Werker Sociale Dienst WZC kom je terecht in Team wonen met zorg . Het team is verantwoordelijk voor de opvang van ouderen in woonzorgcentra, beheert assistentiewoningen en biedt huurwoningen aan voor senioren en medioren (40-plussers) met een speciale zorg- of ondersteuningsvraag. 

Kortrijk biedt voor 460 ouderen opvang en verzorging aan in vijf woonzorgcentra, verspreid over Groot-Kortrijk (Biezenheem in Bissegem, De Weister in Aalbeke, De Zon in Bellegem, Sint-Jozef in Kortrijk en Ter Melle in Heule). Daarnaast beschikt Kortrijk over assistentiewoningen op drie locaties: Rietsveld in Bissegem, Elfenberg in Heule en Ten Olme in het centrum van Kortrijk. Ten slotte beschikt Kortrijk ook over een aantal sociale huurwoningen (Breydelhuis, Hoog Mosscher, Mortagnelaan, Zomerplein…).  

 

WAT ZIJN JOUW VERANTWOORDELIJKHEDEN? 

  • Je begeleidt bewoners en kandidaat-bewoners bij vragen en problemen in verband met wonen in het algemeen en neemt specifieke plaatsing- en bemiddelingsopdrachten aan teneinde hun woonsituatie te optimaliseren en hen menswaardig te laten wonen.
  • Je ondersteunt de collega-hulpverleners en verstrekt informatie over wonen met zorg zodat ook zij hun cliënten op een passende manier kunnen begeleiden bij woonproblemen.
  • Je beheert en coördineert de woonaanvragen voor de eigen woonvoorzieningen met het oog op het toewijzen van de beschikbare wooneenheden en houdt hierbij rekening met de wettelijke én vastgelegde richtlijnen.
  • Je informeert over de werking van de woonvoorzieningen in al haar aspecten zodat de kandidaat-bewoner een duidelijk en volledig beeld krijgt van de geboden dienstverlening.
  • Je zorgt voor het psychosociaal welzijn van de bewoner en zijn familie of mantelzorgers tijdens de bewoning en begeleidt de familie na het overlijden van de bewoner teneinde  een optimale ondersteuning  aan te bieden voor alle partijen.
  • Je bent verantwoordelijk voor de hulp-, zorg- en dienstverlening voor de bewoner en zijn familie of mantelzorgers tijdens de bewoning.

Meer info

 

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?     

Onze waarden en bedrijfscultuur spelen een cruciale rol in ons verhaal. We vinden het dan ook belangrijk dat elke medewerker de Kortrijkse waarden uitdraagt. Ben je ondernemend? Sta je open voor andere meningen? Durf je open communiceren? En ben je een echte teamplayer. Dan zal je je helemaal kunnen vinden in onze filosofie. Kom meer te weten over onze missie en  waarden.

 

WAT MAG JE VAN ONS VERWACHTEN? 

Wil je in de toekomst graag aan de slag gaan als Maatschappelijk werker voor de sociale dienst van onze Kortrijkse woonzorgcentra? Schrijf je dan zeker in. We gebruiken de wervingsreserve 'hulpverlener' om dergelijke functies die vrij komen in te vullen. Tijdens de gesprekken kan je aangeven welke functies je aanspreken, of je voltijds of deeltijds wil werken en of je ook interesse hebt in tijdelijke jobs. Op die manier weten wij welke vacatures wij jou wel of niet kunnen bezorgen nadat je slaagde en opgenomen werd in deze wervingsreserve.

  • Een contract van onbepaalde of bepaalde duur, ingeschaald in IFIC14.
  • Maaltijdcheques van 7,50 euro.
  • Bij een contract van onbepaalde duur of indien je meer dan een jaar in dienst bent, kan je intekenen op en gratis hospitalisatieverzekering met gunsttarief voor partner en kinderen.
  • Gratis aansluiting bij GSD-V.
  • Gratis openbaar vervoer voor woon-werkverkeer.
  • Fietsvergoeding.
  • Gratis abonnement op deelfietsen van Mobit.
  • Eindejaarspremie.
  • Groepsverzekering (tweede pensioenpijler).
  • Een mooi verlofpakket (26 vakantiedagen). 
  • Mogelijkheden tot telewerk.
  • We zetten in op welzijn en werkgeluk, met teambuilding, after work cafés, personeelsevents, webinars, workshops, sport over de middag... 
  • Naast anciënniteit vanuit de openbare sector of onderwijs, kan ook relevante ervaring uit de privésector of als zelfstandige meegerekend worden met een maximum van 18 jaar.
  • Een loopbaan met ontwikkelingskansen en nieuwe uitdagingen.

Ontdek waarom het zo fijn is om voor Kortrijk te werken op werkenbijkortrijk.be.

 

AAN WELKE VOORWAARDEN MOET JE  VOLDOEN? 

  • Je bent in het bezit van een bachelor diploma maatschappelijk werk.

Studeer je dit jaar af maar heb je je diploma nog niet op zak? Of ben je je diploma kwijt? Schrijf je dan zeker in! We geven je toegang tot de selectie onder voorbehoud dat je ons dit getuigschrift later bezorgt.

 

HEB JE INTERESSE? 

Inschrijven kan tot en met 1 september 2024 énkel digitaal via deze link: https://www.jobsolutions.be/register/20711-50

 

HEB JE VRAGEN? 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de selectieverantwoordelijken voor deze procedure, Siska Casier en Charlotte Goddeeris via vacatures@kortrijk.be. Neem zeker ook een kijkje naar onze veelgestelde vragen.

Bij Kortrijk staan we open voor de diversiteit van kandidaten zonder onderscheid in geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventuele handicap.