Torenmuziek 2024

Gepubliceerd op Vrijdag 21 juni 2024
24 juni 202426 augustus 2024

Vanaf maandag 24 juni kan je in Kortrijk opnieuw genieten van beiaardmuziek. Op het gratis festival Torenmuziek spelen topbeiaardiers uit binnen- en buitenland elke maandagavond een beiaardconcert. Kom proeven van de gezellige zomerse stadssfeer op de tonen van Mozart, Schubert, Bach of Jacques Brel!

Stadsbeiaardier Koen Cosaert stelde opnieuw een mooi gevulde affiche samen van beiaardiers over de hele wereld. Ze komen het beste van zichzelf geven op de beiaard in het Belfort en op de historische beiaard in de Sint-Maartenskerktoren. Elke maandagavond om 19u30 kan je gratis komen luisteren. De stad voorziet stoelen op de Grote Markt of het Sint-Maartenskerkhof.

Van The Pink Panther tot Frozen

Liefhebbers van het klassieke genre komen volop aan hun trekken. De Amerikaanse Annie Gao speelt het openingsconcert op 24 juni met o.a. muziek van Bach. De Amsterdamse stadsbeiaardier Boudewijn Zwart brengt muziek van Mozart,  Kortrijkse stadsbeiaardier Koen Cosaert speelt een concert tijdens de maandagmarkt op 11 juli en sluit ook af met een wensconcert op 26 augustus. Vergeet je favoriete nummers niet door te geven via de website en bepaal zelf wat op de playlist staat!

Ook de liefhebber van populaire muziek zal zich kunnen laten verrassen. Zo spelen pianist Stefan Meylaers en beiaardier Kenneth Theunissen de mooiste filmmuziek op 15 juli. Je herkent muziek uit o.a. The Sound of Music, Frozen en The Lion King. 

Ontdek het volledige programma op www.kortrijk.be/torenmuziek