Update werken Gentsesteenweg – R8: fasewissel en opstart fase 3

Gepubliceerd op Donderdag 13 juni 2024
19 juni 202411 augustus 2024

Extra informatie over de fasewissel gedurende de hele woensdag 19 juni.

De fasewissel, van fase 2 naar fase 3, vindt plaats op woensdag 19 juni. Tussen 8.30 en 9 uur ‘s ochtends worden de kruispunten met de Hippodroom- en Zandbergstraat afgesloten voor alle verkeer. De verkeerslichten op de kruispunten worden dan ook uitgeschakeld. Het kruispunt met de Gentse- en Kortrijksesteenweg blijft ook afgesloten. Dat wil zeggen dat alle drie de kruispunten gedurende de hele dag afgesloten zijn voor verkeer dat de Ringlaan wil oversteken.

Het gemotoriseerd verkeer rijdt om via het op- en afrittencomplex Stasegem (nr. 4 op R8) of via de Kortrijksestraat en Kuurnsesteenweg. 

Fietsers die de R8 willen oversteken, stappen af van hun fiets en steken als voetganger, via het zebrapad, de R8 over. Het verkeer op de R8 rijdt over 1 rijstrook aan 50 km/u.

Er wordt doorgewerkt tot na de avondspits, tot de verkeerslichten op het kruispunt van de R8 met de Kortrijkse- en Gentsesteenweg weer ingeschakeld kunnen worden. Vanaf dan is dit kruispunt weer open voor het verkeer.

 


Fasewissel gedurende hele woensdag 19 juni

De fasewissel, van fase 2 naar fase 3, vindt plaats op woensdag 19 juni. Tussen 8.30 en 9 uur ‘s ochtends worden de kruispunten met de Hippodroom- en Zandbergstraat afgesloten voor alle verkeer. De verkeerslichten op de kruispunten worden dan ook uitgeschakeld.

Het gemotoriseerd verkeer rijdt om via het op- en afrittencomplex Stasegem (nr. 4 op R8) of via de Kortrijksestraat en Kuurnsesteenweg. Fietsers die de R8 willen oversteken, stappen af van hun fiets en steken als voetganger, via het zebrapad, de R8 over. Het verkeer op de R8 rijdt over 1 rijstrook aan 50 km/u.

Er wordt doorgewerkt tot na de avondspits, tot de verkeerslichten op het kruispunt van de R8 met de Kortrijkse- en Gentsesteenweg weer ingeschakeld kunnen worden. Vanaf dan is dit kruispunt ook weer open voor het verkeer.

 

Fase 3 vanaf 20 juni

Vanaf donderdag 20 juni kan fase 3 van de werken starten. In deze fase werkt de aannemer op de middenberm en langs de buitenring van de Ringlaan, ter hoogte van de Hippodroomstraat en Zandbergstraat. Als alles vlot verloopt, duurt fase 3 tot midden augustus.

Hinder voor fietsers:

  • De kruispunten van de Ringlaan met de Hippodroomstraat en Zandbergstraat zijn afgesloten voor fietsers.
  • Fietsers tussen Harelbeke en Kortrijk volgen in beide richtingen een omleiding via de Kortrijksesteenweg en Gentsesteenweg (N43).

Hinder voor gemotoriseerd lokaal verkeer:

  • Verkeer op de Ringlaan rijdt over 1 rijstrook, in elke rijrichting.
  • Verkeer vanuit de Hippodroomstraat en Zandbergstraat kan de Ringlaan niet oversteken. 
  • De Zandbergstraat (in Kortrijk) wordt doodlopend voor alle verkeer, komende vanuit Kortrijk.
  • Lokaal verkeer rijdt lokaal om.

 

Meer informatie kan je nalezen op de website van AWV: https://wegenenverkeer.be/werken/veiliger-oversteken-en-fietsen-aan-den-hert-op-ringlaan/actuele-hinder