Woonzorgverlener (B1-B3)

Gepubliceerd op maandag 01 juli 2024
01 juli 202401 september 2024

Kortrijk biedt op verschillende levensdomeinen hulp- en dienstverlening aan. Om al deze werkingen vorm en kleur te geven zijn er binnen onze organisatie heel wat hulpverleners aan de slag, van ergotherapeuten en maatschappelijk werkers tot straathoekwerkers. Allemaal voorzien ze vanuit hun eigen expertise of discipline individuele en groepsgerichte dienstverlening voor doelgroepen met een specifieke (hulp)vraag.  Samen staan ze in voor de zelfredzaamheid, de levenskwaliteit, het welbevinden en de maatschappelijke integratie van de Kortrijkse burger.

Als Woonzorgverlener sta je in voor de woonzorgdienstverlening in het woonzorggebied zodat de bezoekers zo lang mogelijk optimaal zelfstandig kunnen functioneren in hun thuissituatie. De woonzorgverlener is in het wijkcentrum verantwoordelijk voor het luik toegankelijke thuishulp en gezondheidszorg. 

Help jij mee aan het uitbouwen van toegankelijke thuishulp en gezondheidszorg voor onze Kortrijkse burger?

Woonzorgverlener

We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde hulpverleners binnen onze organisatie, daarom leggen we één grote algemene wervingsreserve aan onder de noemer Hulpverlener (B1-B3). Deze wervingsreserve blijft minstens twee jaar geldig en gebruiken we van zodra we openstaande vacatures hebben. Hebben we in de toekomst dus een vacature als Woonzorgverlener binnen team Wijkgericht Sociaal Werk, dan contacteren we geslaagde kandidaten vanuit deze wervingsreserve om de functie in te vullen.

Schrijf je nu in!

IN WELK TEAM KOM JE TERECHT? 

Als Woonzorgverlener kom je terecht in een multidisciplinair wijkteam waar ontmoeting, buurtgericht werken en hulpverlening centraal staan. Je wordt er omringd door heel wat expertise en verschillende disciplines (buurtwerk, straathoekwerk, brugfiguren, expertises in individueel maatschappelijk werk… ) en werkt actief samen met tal van partners uit de buurt die je helpen om een brede, generalistisch aanpak te kunnen realiseren. 
 

WAT ZIJN JOUW VERANTWOORDELIJKHEDEN? 

  • Je bent verantwoordelijk voor het uitbouwen van de woonzorgdienstverlening in het woonzorggebied zodat de bezoekers zo lang mogelijk optimaal zelfstandig kunnen functioneren in hun thuissituatie.
  • je staat in voor het verlenen van raad en advies met de focus op wonen en zorg
  • je analyseert en diagnosticeert woonzorgvragen in functie van een samenhangende en weloverwogen oplossing via een benadering vanuit diverse invalshoeken. Dit kan zowel multidisciplinair als vanuit diverse zorgsettings betekenen
  • je staat in voor verdere woon – zorg bemiddeling en toeleiding nadat de bezoeker een afgewogen keuze heeft gemaakt bij de stappen die ze willen zetten naar bepaalde voorzieningen
  • je neemt waar nodig de zorgcoördinatie op om een goede en kwalitatieve afstemming van de zorgactiviteit te bekomen
  • Je zorgt voor een goed beheer van de cliëntdossiers teneinde de vooropgestelde woonzorgdienstverlening te garanderen.
  • je maakt actief gebruik van het intern elektronisch zorgdossier.
  • je maakt actief gebruik van het (e-)zorgplan.
  • je staat in voor de continue opvolging van aanvragen naar dienstverlening en tegemoetkomingen.
  • je staat garant dat elke aanvraag binnen een redelijke termijn behandeld wordt.  Dit kan zowel doorverwijzing, bemiddeling, zorgcoördinatie of het opstarten van een begeleidingstraject zijn.
  • je zorgt voor informatie aan de doelgroepen en betrokken partners (sociale diensten, ziekenhuizen, huisartsen, overheidsinstanties, …..).

Meer info

 

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?     

Onze waarden en bedrijfscultuur spelen een cruciale rol in ons verhaal. We vinden het dan ook belangrijk dat elke medewerker de Kortrijkse waarden uitdraagt. Ben je ondernemend? Sta je open voor andere meningen? Durf je open communiceren? En ben je een echte teamplayer. Dan zal je je helemaal kunnen vinden in onze filosofie. Kom meer te weten over onze missie en  waarden.

 

WAT MAG JE VAN ONS VERWACHTEN? 

Wil je in de toekomst graag aan de slag gaan als Woonzorgverlener bij Kortrijk? Schrijf je dan zeker in. We gebruiken de wervingsreserve 'hulpverlener' om dergelijke functies die vrij komen in te vullen. Tijdens de gesprekken kan je aangeven welke functies je aanspreken, of je voltijds of deeltijds wil werken en of je ook interesse hebt in tijdelijke jobs. Op die manier weten wij welke vacatures wij jou wel of niet kunnen bezorgen nadat je slaagde en opgenomen werd in deze wervingsreserve.

  • Een contract van onbepaalde of bepaalde duur op B-niveau als hulpverlener.
  • Maaltijdcheques van 7,50 euro.
  • Bij een contract van onbepaalde duur of indien je meer dan een jaar in dienst bent, kan je intekenen op en gratis hospitalisatieverzekering met gunsttarief voor partner en kinderen.
  • Gratis aansluiting bij GSD-V.
  • Gratis openbaar vervoer voor woon-werkverkeer.
  • Fietsvergoeding.
  • Gratis abonnement op deelfietsen van Mobit.
  • Eindejaarspremie.
  • Groepsverzekering (tweede pensioenpijler).
  • Een mooi verlofpakket (33 tot 35 dagen) en een flexibel uurrooster met kredieturen. 
  • Mogelijkheden tot telewerk.
  • We zetten in op welzijn en werkgeluk, met teambuilding, after work cafés, personeelsevents, webinars, workshops, sport over de middag... 
  • Naast anciënniteit vanuit de openbare sector of onderwijs, kan ook relevante ervaring uit de privésector of als zelfstandige meegerekend worden met een maximum van 18 jaar.
  • Een loopbaan met ontwikkelingskansen en nieuwe uitdagingen.

Ontdek waarom het zo fijn is om voor Kortrijk te werken op werkenbijkortrijk.be.

 

AAN WELKE VOORWAARDEN MOET JE  VOLDOEN? 

Ben je een externe kandidaat?

  • Je bent in het bezit van een bachelor diploma of een diploma dat toegang geeft tot niveau B.
  • OF Je bent niet in het bezit van een bachelordiploma of een diploma dat toegang geeft tot niveau B, maar hebt minimaal 1 jaar aantoonbare relevante beroepservaring binnen hulpverlening of de sociale sector én je slaagt voor een niveau-en capaciteitstest.

Studeer je dit jaar af maar heb je je diploma nog niet op zak? Of ben je je diploma kwijt? Schrijf je dan zeker in! We geven je toegang tot de selectie onder voorbehoud dat je ons dit getuigschrift later bezorgt.

Ben je een interne kandidaat?

  • Je hebt een contract onbepaalde duur en 1 jaar niveau anciënniteit op C-niveau (bij Kortrijk of in een ander bestuur verworven). 

 

HEB JE INTERESSE? 

Inschrijven kan tot en met 1 september 2024 énkel digitaal via deze link: https://www.jobsolutions.be/register/20711-50.

 

HEB JE VRAGEN? 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de selectieverantwoordelijken voor deze procedure, Siska Casier en Charlotte Goddeeris via vacatures@kortrijk.be. Neem zeker ook een kijkje naar onze veelgestelde vragen.

Bij Kortrijk staan we open voor de diversiteit van kandidaten zonder onderscheid in geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventuele handicap.