Gevulde portobello op Italiaanse wijze

Portobello - VeggieChallenge

Bereidingstijd

25 minuten

Ingrediënten

  • 8 portobello's
  • 1 rode ui
  • 2 stengels pijpajuin
  • 8 blaadjes basilicum
  • 150 g kerstomaten
  • 250 ml passata
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 80 g gemalen kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • olijfolie
  • peper

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snipper de rode ui en snij de pijpajuin in fijne ringen. Halveer de kerstomaten.

Borstel de portobello’s schoon en leg ze met de holle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

Vul de portobello’s:
- eerst met de gesnipperde rode ui
- daarna met pijpajuin
- dan met 5 stukjes tomaat
- leg dan in het midden mozzarella
- bedek gelijkmatig met de passata
- dan kruiden met oregano
- werk af met de gemalen kaas
 

Zet de portobello's 15 minuten in de voorverwarmde oven. Werk ze daarna af met het basilicum.