In maart 2024 vindt de VeggieChallenge plaats. Dan gaan tienduizenden Belgen samen de uitdaging aan om een hele maand vegetarisch (zonder vlees of vis) of vegan (geen dierlijke producten) te eten. Dat is niet alleen gezonder, maar ook positief voor het milieu.
Om de deelnemers te ondersteunen verzamelde de stad Kortrijk gerechtjes van lokale Kortrijkse horecazaken of chefs. Ontdek hieronder de vegetarische of vegan gerechten en doe inspiratie op!
Chef: Bart Desmet - Restaurant: Repos et Repas
Chef: Matthias Speybrouck - Restaurant: Va et Vient
Chef: Martijn Defauw - Restaurant: Rebelle
Chef: Olivier Vansteenkiste - Restaurant: d'Oude Burcht
Chef: Mala - Restaurant: Salie
Chef: Lex Vlooswijk - Restaurant: Jazz
Chef: Jay Holohan - Restaurant: Hotel Damier
Chef: Marie Pieters - Restaurant: Restaurant Pauline
Chef: Eline Gheysens - Restaurant: Frank - lunch & gebak
Chef: Joline Soete - Restaurant: Brunchbar
Chef: Shayan Zaghian - Restaurant: Cobergher Hotel
Zaak: Frituur Bossuwé Pottelberg
Zoek je nog meer inspiratie om veggie te eten tijdens de maand maart?
Registreer je op www.veggiechallenge.be en ontvang elke twee dagen gratis advies, tips en recepten.