Pompoenlasagne

Pompoenlasagne - VeggieChallenge

Bereidingstijd
30 min + 20 min oventijd

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 32 gram bloem
  • 800 ml melk
  • 150 gram diepvriesspinazie
  • 500 gram pompoen in blokjes
  • Peper en zout
  • gedroogde basilicum
  • 70 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram gemalen kaas
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 80 gram pijnboompitten
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • lasagnebladen
  • 100 gram gemalen kaas

Werkwijze

Rooster de pompoenblokjes 20 minuten in de oven op 180 graden.
Smelt de boter in een kookpot en doe er dan de bloem bij. 
Als het naar koekjes begint te ruiken, giet je de melk erbij.  Goed roeren tot de saus indikt.
Voeg de spinazie, peper, zout, basilicum toe en roer goed.
Als de pompoen gaar is, meng die met de saus, de Parmezaanse kaas en de helft van de gemalen kaas (50 gram). Zet het vuur uit.

Maak de lasagne door laagjes te maken. Voeg bij twee lagen zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en geitenkaas toe.
Eindig met een laagje saus en daarop de rest van de gemalen kaas.

Plaats de lasagne voor minimum 20 minuten in de oven op 180 graden.