Bereidingstijd
Curry: 30 min - naanbroodjes: 90 min.
Ingrediƫnten (6 pers.)
Curry
- 1 el olijfolie
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl nigellazaad (zwarte komijn)
- 1 ajuin
- 4 tenen look
- 1 rode chilipeper
- 1 el gember (geraspt)
- 1 tl komijn
- 1 tl korianderpoeder
- 2 tl garam masala
- 1/2 tl kurkuma
- 400 gr tomatenstukjes (blik)
- 400 gr kokosmelk
- 250 gr rode linzen
- 500 ml groentenbouillon
- peper & zout
- 1 bloemkool
- 1 kleine butternutpomoen
- 1 tl currypoeder
- 1 el zonnebloemolie
Naanbrood
(+/- 6 broodjes)
- 160 ml lauw water
- 2 tl suiker
- 2 tl gist (gedroogd)
- 1 tl zout
- 250 gr bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 tl zonnebloemolie
Linzencurry
Mosterdzaad en nigellazaad bakken op een zacht vuurtje in de olijfolie voor 2 minuten, daarna ajuin en look toevoegen en nog een tweetal minuten laten bakken. Voeg de gember en de rest van de kruiden toe en goed doorroeren.
Tomatenstukjes, groentenbouillon en kokosmelk toevoegen en samen met de linzen laten sudderen op een zacht vuur voor 20 minuten (of tot linzen gaar zijn). Regelmatig roeren en op smaak brengen met peper & zout.
Bloemkool en butternut roosteren in de oven met zonnebloemolie, currypoeder, peper & zout, tot de groenten gaar zijn.
Naanbrood
Lauw water, suiker en gist samenvoegen en 5 minuten laten staan tot het bubbelt.
Bloem, zout en bakpoeder samenvoegen en bij gistmengsel voegen. Het deeg 5 minuten kneden in een keukenrobot of met de hand. Daarna laten rijzen voor 60 minuten.
Deeg verdelen in 6 deegballetjes en die opnieuw 10 minuten laten rusten.
Op een bebloemde ondergrond de deegballetjes uitrollen met deegrol tot broodjes van ongeveer 1 cm dikte.
Pan op een medium-hoog vuur opwarmen met neutrale olie. Broodjes bakken in de pan (+/- 2 minuten per kant).
Curry serveren met geroosterde groenten & naanbrood of rijst, eventueel afwerken met koriander.