Zuurdesemtoast met knapperige halloumi en chili-honingdressing

Halloumi toast - VeggieChallenge

Bereidingstijd

15 minuten

Ingrediënten (2 pers.)

  • 2 sneetjes zuurdesembrood
  • 4 el mascarpone
  • 1 teentje look
  • tijm, peper en zout
  • blokje halloumi
  • 4 eitjes, waarvan 2 om te paneren en 2 om zachtgekookt te serveren
  • handjevol panko
  • 2 el honing
  • 2 el crispy chili-olie
  • enkele blaadjes jonge bladspinazie

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 190° C.

Grill de sneetjes zuurdesembrood tot ze wat gekleurd zijn of bak ze aan in hete olie in de pan.
Snijd de halloumi in frietjes of reepjes, wentel ze in een losgeklopt eitje met peper en zout, en paneer ze in de panko.
Leg ze op een ovenschaal met bakpapier en kleur ze goudbruin in de voorverwarmde oven.
Rasp het teentje look in de mascarpone en breng op smaak met peper en zout.
Was de jonge bladspinazie en verwijder de grootste steeltjes.
Verwarm de honing in een pannetje en doe evenveel chili-olie erbij. Niet laten inkoken!

Dresseer de toast als volgt:
Smeer de mascarpone op de toast en leg de blaadjes spinazie er op. Schik daarna de gebakken halloumi frietjes op het brood en besprenkel met het honing-chilisausje.

Serveer met een zachtgekookt eitje!