Ricottataart met pickles en groene asperges

Ricottataart

Bereidingstijd
1 uur

Ingrediënten

Ricottataart

  • 500 g ricotta
  • 2 eieren
  • 40 g zure room
  • 100 g gehakte peterselie
  • 50 g geroosterde zonnebloempitten
  • 50 g parmezaan

Saus

  • potje pickles
  • scheutje room
  • 1 wortel
  • een paar bloemkoolroosjes
  • 10 augurkjes
  • 4 groene asperges

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Snijd de wortel in kleine blokjes, verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Breng beide even aan de kook. Snijd de augurkjes fijn.

Meng alle ingrediënten voor de ricottataart en verdeel in porties of maak 1 grotere taart. Hou de dikte op ongeveer 3 cm. Bak 20 min af in de voorverwarmde oven.
Blancheer de asperges.
Verwarm de pickles met de room, doe er de wortel, bloemkool en augurkjes bij.