Bereidingstijd
45 minuten
Ingrediënten
Risotto:
- 100 g boter / 1 dl olijfolie
- 1 halve ajuin
- 300 g arborio rijst
- 1 halve butternut
- 1 l groentenbouillon
- Peper en zout
- 1 lepel lookpasta
Crème butternut:
- 100 gram boter / 1 dl olijfolie
- 1 halve ajuin
- 1 halve butternut
- 2 dl groentenbouillon
- 2 dl room
Afwerking:
- Roodloof
- Verse kruiden en bloemetjes
- Butternut om rondjes uit te steken
Werkwijze
Risotto:
Fijn versneden uien en look aanstoven in olijfolie of boter, kruid met peper en zout. Kleine versneden blokjes butternut toevoegen en aanstoven.
Voeg de arborio rijst toe.
Bevochtig met groentenbouillon, laat op een laag vuurtje garen onder deksel (ongeveer 25 minuten).
Butternutcrème:
Fijn versneden uien en look aanstoven in olijfolie of boter, kruid met peper en zout.
Kleine versneden blokjes butternut toevoegen en aanstoven.
Bevochtig met groentenbouillon, laat op een laag vuurtje garen onder deksel (ongeveer 25 minuten).
Alles samen mixen in keukenrobot (bij voorkeur thermomix). Voeg een scheutje room toe en mix kort.
Afwerking:
Met een mandoline dunne schijfjes butternut snijden en met een ronde uitsteekvorm de rondjes uitsteken.
2 rondjes butternut marineren in witte wijnazijn.
2 rondjes met gasbrander afbranden.
De risotto afwerken met toefjes butternutcrème, roodloof , verse kruiden & bloemetjes en de rondjes butternut.